אורז סיני עם ירקות מוקפצים
רכיבים:
– 2 כוסות אורז בסמטי
– 4 כוסות מים
– 2 כפות שמן שומשום
– 1 בצל קטן, קצוץ
– 3 שיני שום, כתושות
– 1 גזר, חתוך לרצועות דקות
– 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
– 1 קישוא, חתוך לקוביות קטנות
– 1 כוס אפונה קפואה
– 3 כפות רוטב סויה
– 1 כף רוטב טריאקי
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 2 בצלים ירוקים, קצוצים
– קורט ג'ינג'ר טרי, מגורר
הוראות הכנה:
1. תחילה, יש לבשל את האורז. שימו 2 כוסות אורז בסמטי בקלחת עם 4 כוסות מים. הביאו לרתיחה, ולאחר מכן כסו והנמיכו את הלהבה. בשלו כ-15 דקות או עד שהאורז רך וכל הנוזלים נספגו. כבו את האש והשאירו מכוסה למשך 5 דקות נוספות.
2. בזמן שהאורז מתבשל, חממו שמן שומשום בווק או במחבת גדולה על אש בינונית.
3. הוסיפו את הבצל הקצוץ והשום הכתוש וטגנו עד שהבצל נעשה שקוף.
4. הוסיפו את הגזר, הפלפל האדום, הקישוא והאפונה הקפואה למחבת. טגנו את הירקות עד שהם רכים, בערך 5-7 דקות.
5. הוסיפו את רוטב הסויה, רוטב הטריאקי, מלח, ופלפל למחבת וערבבו היטב כדי לצפות את כל הירקות.
6. הוסיפו את האורז המבושל לווק וערבבו היטב כדי לערבב את כל הרכיבים בצורה אחידה.
7. הסירו מהאש והוסיפו את הבצל הירוק הקצוץ והג'ינג'ר המגורר. ערבבו קלות.
8. הגישו חם כמנה עיקרית או כתוספת ליד מנת עוף או טופו.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.