פרגיות צלויות במרינדת חרדל ודבש
רכיבים:
– 1 ק"ג פרגיות, נקיות וחתוכות לקוביות
– 3 כפות חרדל דיז'ון
– 2 כפות דבש
– 2 כפות שמן זית
– 3 שיני שום, כתושות
– 1 כף סויה
– מיץ מלימון אחד טרי
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– עלי רוזמרין טריים לקישוט (אופציונלי)
הכנה:
1. הכינו את המרינדה: בקערה גדולה, ערבבו את חרדל הדיז'ון, הדבש, שמן הזית, שיני השום הכתושות והסויה. הוסיפו את מיץ הלימון, הפפריקה, מלח ופלפל וערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתמזגים.
2. הוסיפו את קוביות הפרגיות לקערה עם המרינדה וערבבו היטב עד שהן מצופות מכל הצדדים. כסו את הקערה בניילון נצמד והניחו לה במקרר לכשעתיים לפחות, כדי לאפשר לפרגיות לספוג את הטעמים.
3. חממו את המנגל או גריל לדרגה גבוהה. במידת הצורך, שמנו מעט כדי למנוע הדבקה.
4. הניחו את הפרגיות על הגריל וצלו במשך כ-5-7 דקות מכל צד, או עד שהן מבושלות היטב ומשחימות קלות.
5. הגישו חם, עם עלי רוזמרין טריים לקישוט, לצד סלט ירקות או תוספת אורז.
בתאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.