קציצות בשר טחון ברוטב עגבניות

No votes yet.
Please wait...
פורסם על ידי
פורסם ב
קציצות בשר טחון ברוטב עגבניות

קציצות בשר טחון ברוטב עגבניות

מרכיבים:
– 500 גרם בשר טחון (בקר או עוף)
– 1 בצל גדול, קצוץ דק
– 2 שיני שום, כתושות
– 1 ביצה
– 1/2 כוס פירורי לחם
– 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– 1 כף שמן זית

לרוטב:
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל קטן, קצוץ
– 2 שיני שום, כתושות
– 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות
– 1 כף רסק עגבניות
– 1 כף סוכר
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– 1/2 כוס מים
– עלי בזיליקום טריים לקישוט (לא חובה)

הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה, ערבבו את הבשר הטחון, הבצל הקצוץ, השום, הביצה, פירורי הלחם, הפטרוזיליה, מלח ופלפל. ללוש את התערובת היטב עד שהכל מתערבב בצורה אחידה.
2. עצבו מהתערובת כדורים בגודל הרצוי (בערך גודל של כדור פינג פונג).
3. חממו שמן זית במחבת גדולה, וטגנו את הקציצות על אש בינונית עד להשחמה משני הצדדים. הוציאו מהמחבת והניחו בצד.
4. באותו מחבת, חממו 2 כפות שמן זית והוסיפו את הבצל הקצוץ. טגנו עד שהבצל נהיה שקוף.
5. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן לעוד כדקה.
6. הוסיפו למחבת את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל. ערבבו היטב.
7. הוסיפו את המים והביאו לרתיחה.
8. הורידו את האש לאש נמוכה והוסיפו את הקציצות לרוטב. כסו ובשלו למשך 20 דקות, תוך ערבוב קל מדי פעם.
9. הגישו חם, מקושט בעלי בזיליקום טריים, ליד אורז או פסטה לפי הטעם.

בתיאבון!

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים