פיצה קוואטרו פורמאג’י

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...
זמן הכנה
180 דקות
זמן בישול
10 דקות
קושי
קשה
מגישה
2 אנשים
סוג ארוחה
ארוחה מהירה
פורסם על ידי
פורסם ב
375 גרם
קמח לפיצה מנופה
260 גרם
מים פושרים (בטמפ׳ של כ-30 מעלות)
2 כפיות
מלח
1 קורט
שמרים יבשים
5 כפות
שמן זית בתולי
3 מ''מ
1 פלפל ירוק חריף, פרוס בעובי
2 מ''מ
3 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות בעובי
1 ק''ג
עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות
1 כף שטוחה
מלח ים אטלנטי
1 שקית
קוואטרו פורמאג’י
375 גרם קמח לפיצה מנופה260 גרם מים פושרים (בטמפ׳ של כ-30 מעלות)2 כפיות מלח1 קורט שמרים יבשים5 כפות שמן זית בתולי3 מ''מ 1 פלפל ירוק חריף, פרוס בעובי2 מ''מ 3 שיני שום גדולות, קלופות ופרוסות בעובי1 ק''ג עגבניות שרי אדומות, מתוקות, חצויות1 כף שטוחה מלח ים אטלנטי1 שקית קוואטרו פורמאג’י
פיצה קוואטרו פורמאג’י

פיצה קוואטרו פורמאג’י של אייל שני

הפיצה מבוססת על הבצק הקל ביותר להכנה. ממנו אופים את פיצות ה״טאליו״ הידועות ברומא. הבצק לא דורש מקרר וכמעט לא עבודה, מרגע תחילת הכנתו יחלפו כ-8 שעות עד שיהיה מוכן להרכבת הפיצה. הטוב ביותר הוא להכינו בבוקר ולהשתמש בו בערב. בין לבין הכינו את הרוטב הנפלא.

  1. מכינים את הבצק: מערבבים את המים עם המלח בקערה גדולה, עד שהוא נמס. מוסיפים את השמרים, מערבבים וממתינים כדקה.
  2. מוסיפים את הקמח המנופה, מערבבים בעזרת כף היד רק עד האיחוד של הקמח עם המים לעיסה דביקה-לא יותר!!!
  3. מכניסים את הקערה עם הבצק לשקית גדולה ונקיה, וסוגרים היטב, כך שהבצק יהיה אטום לאוויר. ממתינים 20 דקות.
  4. מקפלים את הבצק בכף היד. שימו לב, זמן הערבוב המותר הוא בין 30 ל-60 שניות, אסור לעבור על משך זמן זה! הבצק יהיה אז משיי בצורה פלאית.
  5. מחזירים את הקערה עם הבצק לשקית, אוטמים ומניחים במטבח במקום חמים למשך כ-6 שעות.
  6. בינתיים מכינים את הרוטב: יוצקים שמן זית לסיר כבד, בנפח של 4-5 ליטר. מוסיפים את טבעות הפלפל החריף, מציתים את להבת הגז על אש נמוכה ומאדים את הפלפל עד שבועיות זעירות עוטפות את כולו וצבעו הופך לירוק זרחני.
  7. מוסיפים את השום, מערבבים עם כף עץ במשך 10 שניות ומוסיפים את חצאי השרי והמלח.
  8. מגבירים את להבת הגז לאש גדולה ומבשלים תוך כדי ערבוב עם כף העץ, במשך 8 דקות.
  9. מכבים את האש ומסננים את הרוטב דרך מסננת דקיקה (שינואה). מתקבל רוטב אדום, סמיך ובוהק.
  10. אחרי 6 שעות, חוזרים אל הבצק: מוציאים את קערת הבצק מהשקית, מגלים שהבצק הכפיל את ניפחו.
  11. קורצים 3 כדורים בני כ-210 גרם כל אחד. מניחים בתבנית מקומחת, מכניסים לשקית ניילון אטומה ומניחים במקום חמים למשך שעתיים – הכדורים יכפילו אז את ניפחם ויהיו מוכנים לרידוד.
  12. מחממים תנור לחום מקסימלי, בדרך כלל 250 מעלות, חום תחתון ועליון. אם יש לכם תבנית פיצה או לבנת אפייה זה הזמן להשתמש. משמנים תבנית פיצה מברזל (גם אם התבנית מצופה בטפלון).
  13. מרכיבים את הפיצה: פותחים את כדור הבצק על משטח מקומח או באוויר, לעיגול בעובי 4-5 מ״מ ומניחים על תבנית ברזל המשומנת. יוצקים 3 כפות מרוטב העגבניות ומפזרים אותו בתנועה סיבובית שהולכת ונפתחת מן המרכז אל הקצה בכיוון השעון בעזרת גב הכף. מרצפים את הבצק בקוואטרו פורמאג׳י, הכיסוי הכולל אמור לכסות כ-50% ממשטח הבצק ולהותיר שטחים של רוטב עגבניות לא מכוסה בגבינה.
  14. מכניסים את תבנית האפייה למרכז התנור, אופים עד ששולי הבצק הזהיבו היטב והקוואטרו פורמאג׳י נמסה כמו כוכב המתנפץ בתוך ים אדום. אוכלים מיד.

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

כתיבת תגובה

הערה: הערות באתר האינטרנט משקפות את התצוגות של המחברים המתאימים שלהם, ולא בהכרח את התצוגות של פורטל אינטרנט זה. החברים מתבקשים להימנע מעלבונות, קללות וביטויים וולגריים. אנו שומרים לעצמנו את הזכות למחוק כל תגובה ללא הודעה מוקדמת או הסברים.

כתובת הדוא"ל שלך לא תפורסם. שדות חובה חתומים עם *

*
*

להצטרפות

שף לי מתכונים