אורז מוקפץ

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...
זמן הכנה
10 דקות
זמן בישול
2 דקות
קושי
קל
מגישה
4 אנשים
סוג ארוחה
בריאות
פורסם על ידי
פורסם ב
1 כוס
אורז לבן מבושל
1 כף
שמן צמחי
1 יחידה
בצל קצוץ
1 יחידה
פלפל ירוק קצוץ
1/2 כוס
ירקות קצוצים (גזר, ברוקולי, כרוב, פטריות וכו')
1/4 כוס
בשר או דגים קצוצים
1 כפית
רוטב סויה
1/2 כפית
מלח
1/4 כפית
פלפל שחור
1 כוס אורז לבן מבושל1 כף שמן צמחי1 יחידה בצל קצוץ1 יחידה פלפל ירוק קצוץ1/2 כוס ירקות קצוצים (גזר, ברוקולי, כרוב, פטריות וכו')1/4 כוס בשר או דגים קצוצים1 כפית רוטב סויה1/2 כפית מלח1/4 כפית פלפל שחור
אורז מוקפץ

מתכון פשוט לאורז מוקפץ

 

טיפים :

  • כדי לקבל אורז מוקפץ פריכות יותר, השתמשו באורז לבן מבושל קר.
  • אם אתם משתמשים באורז שנותר, הקפידו לשטפו במסננת עד שהמים זורמים צלולים.
  • אתם יכולים להשתמש בכל סוג של בשר או דגים שאתם אוהבים.
  • אתם יכולים להוסיף גם ירקות אחרים, כמו גזר, ברוקולי, כרוב או פטריות.
  • מתבלים לפי הטעם.
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה.
  2. מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק ומטגנים עד שהם מתרככים, כ-5 דקות.
  3. מוסיפים את הירקות הקצוצים והבשר או הדגים ומטגנים עוד כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את האורז המבושל, רוטב הסויה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  5. מבשלים עד שהאורז מחמם ומזהיב, כ-2 דקות נוספות.
  6. מגישים חם.

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים