עוגת שוקולד פשוטה
מרכיבים:
– 1 כוס קמח תופח
– 1 כוס סוכר
– 3 כפות קקאו איכותי
– 1/2 כוס שמן צמחי
– 1/2 כוס חלב
– 3 ביצים
– 1 כפית תמצית וניל
– 1/2 כפית אבקת אפייה
– קורט מלח
להברשה:
– 1/4 כוס חלב
– 50 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
הוראות הכנה:
1. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס ושמנו תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ.
2. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח, הסוכר, הקקאו ואבקת האפייה. הוסיפו קורט מלח וערבבו היטב.
3. בקערה נוספת, הקציפו את הביצים. הוסיפו את השמן, החלב ותמצית הווניל וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה.
4. שלבו את התערובת הרטובה עם התערובת היבשה וערבבו בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה ונטולת גושים.
5. שפכו את הבלילה לתבנית המשומנת והכניסו לתנור. אפו כ-30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
6. בזמן שהעוגה בתנור, חממו את החלב בסיר קטן עד לרתיחה קלה. הוסיפו את קוביות השוקולד וערבבו עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
7. לאחר שהעוגה התקררה מעט, הברישו את פני העוגה בעזרת ציפוי השוקולד עד לכיסוי מלא.
8. השאירו להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.