פנקייק טבעוני
מרכיבים:
– 1 כוס קמח מלא
– 1 כוס חלב צמחי (כמו חלב שקדים או חלב סויה)
– 2 כפות שמן קוקוס מומס
– 2 כפות סוכר חום
– 1 כף אבקת אפייה
– 1 כפית תמצית וניל
– קמצוץ מלח
– שמן לטיגון
אופן הכנה:
1. בקערה בינונית, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
2. בקערה נפרדת, מערבבים את החלב הצמחי, השמן המומס, הסוכר ותמצית הווניל עד שהתערובת אחידה.
3. מאחדים את התערובות היבשות והרטובות, ומערבבים בעדינות עד שהתערובת חלקה וללא גושים. אם התערובת סמיכה מדי, ניתן להוסיף מעט חלב צמחי.
4. מחממים מחבת עם מעט שמן על אש בינונית.
5. בעזרת כף, יוצקים כמות קטנה מהתערובת למחבת החמה ועושים משטח עגול.
6. מטגנים עד שמופיעות בועות קטנות על פני השטח והקצוות מתחילים להתמצק, בערך 2-3 דקות.
7. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים עוד 2-3 דקות עד שהפנקייק זהוב ומבושל היטב.
8. מורידים מהאש וממשיכים עם שאר התערובת.
הגשה:
פנקייק טבעוני נהדר עם פרי טרי, סירופ מייפל, אגוזים קצוצים או כל תוספת אחרת שאתם אוהבים.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.