- זמן הכנה
- 45 דקות
- זמן בישול
- 30 דקות
- קושי
- קל
- מגישה
- 6 אנשים
- סוג ארוחה
- ארוחת צהריים
- פורסם על ידי
- פורסם ב
- 01/02/2024
- 500 גרם
- בצק עלים מרודד
- 500 גרם
- בשר טחון
- 1 יחידה
- בצל גדול קצוץ
- 2 יחידות
- שיני שום כתושות
- 1 כפית
- פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית
- כמון
- 1/2 כפית
- מלח
- 1/4 כפית
- פלפל שחור
- 1/4 כוס
- שמן זית
- 1 יחידה
- ביצה טרופה
- 1 יחידה
- (אופציונלי) שומשום
טיפים:
- ניתן להוסיף למילוי גם ירקות קצוצים, כמו פטריות, גזר או פלפל.
- ניתן להחליף את הבשר הטחון בנתח בשר טחון דק (כמו סינטה או פילה).
- ניתן להגיש את הבורקס עם מטבלים שונים, כמו טחינה, סלסה או יוגורט.
- ניתן לשמור את הבורקס במקרר עד 3 ימים או להקפיא עד חודש.
הערות:
- זמן ההכנה כולל את זמן האפייה.
- המתכון מותאם ל-6 מנות, ניתן להכפיל את הכמויות לפי הצורך.
- ניתן לשנות את התבלינים לפי הטעם.
בתיאבון!
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, הפפריקה, הכמון, המלח והפלפל ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו.
- מצננים את המילוי מעט.
- מחלקים את הבצק עלים ל-6 ריבועים. מניחים על כל ריבוע רבע מהמילוי ומגלגלים לרולדה.
- מניחים את הרולדות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
- מברישים את הרולדות בביצה טרופה.
- (אופציונלי) מפזרים שומשום על הרולדות.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-30 דקות, עד להזהבה.
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!