ג'חנון תוצרת בית
מרכיבים:
– 1 ק"ג קמח רגיל
– 1/2 כוס סוכר
– 1 כף מלח
– 1/2 כוס שמן קנולה
– 1/2 כוס חמאה רכה (לטבעונים: אפשר להמיר במרגרינה או שמן קוקוס)
– 2 כוסות מים פושרים
– 1 כף דבש או סילאן (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר והמלח.
2. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי ערבוב ולשמע את הבצק עד לקבלת מרקם חלק וגמיש.
3. מוסיפים את השמן ולשים שוב עד לספיגתו המלאה בבצק.
4. מחלקים את הבצק ל-10 עד 12 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לכדור. מניחים את הכדורים בתבנית ומכסים בניילון נצמד. נותנים לבצק לנוח כרבע שעה.
5. על משטח עבודה משומן קלות, מרדדים כל כדור בצק לעלה דק ככל האפשר. מורחים שכבה דקה של חמאה רכה או שמן על כל עלה בעזרת מברשת.
6. מגלגלים כל עלה לרולדה הדוקה. משמנים קלות כל רולדה ומניחים בצד.
7. בתבנית סוטאז’ או סיר ג'חנון מרופד בנייר אפייה, מניחים את הרולדות בצמוד אחת לשנייה.
8. מורחים מעט חמאה על החלק העליון של הג'חנון.
9. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-100 מעלות צלזיוס. אופים במשך 10-12 שעות (הכי טוב להשאיר אותו למשך הלילה).
10. מוציאים מהתנור ומגישים חם לצד רסק עגבניות, ביצים קשות וסחוג.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.