דייסת סולת מתוקה עם קינמון ודבש
מרכיבים:
– 1 כוס סולת
– 4 כוסות חלב (או חלב סויה/שקדים לגרסה טבעונית)
– 2 כפות סוכר
– 1 כפית תמצית וניל
– 1 כף חמאה (או מחמאה לגרסה טבעונית)
– 1 כפית קינמון
– 2 כפות דבש
– קורט מלח
– אפשרות: אגוזים קצוצים או פירות יבשים לקישוט
הוראות הכנה:
1. לשים את החלב בסיר בינוני ולחמם על להבה בינונית-נמוכה עד שהתקרב לנקודת רתיחה. יש לערבב מדי פעם כדי למנוע חריכה של החלב.
2. להוסיף את הסולת בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ, כדי למנוע היווצרות גושים.
3. להוסיף את הסוכר, תמצית הווניל, הקינמון וקורט המלח, ולהמשיך לערבב את התערובת עד שהיא מסמיכה ונעשית קרמית (בערך 5-7 דקות).
4. להסיר מהאש ולהוסיף את החמאה או המחמאה. לערבב עד שהיא נמסה והתערובת חלקה.
5. להעביר את הדייסה לצלחות הגשה, להזליף מעל כל מנה מעט דבש, ולפזר אגוזים קצוצים או פירות יבשים אם רוצים.
6. להגיש חם וליהנות מהטעם הנפלא של דייסת סולת עם קינמון ודבש.
טיפים:
– ניתן לשנות את כמות הסוכר והדבש לפי טעמכם האישי.
– כדי להשיג טעמים נוספים, ניתן להוסיף מעט גרידת לימון או תפוז.
– לגרסה נמוכה יותר בקלוריות, אפשר להשתמש בחלב דל שומן.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.