חלה מתוקה מסורתית
מרכיבים:
– 1 ק"ג קמח לבן
– 2 כפות שמרים יבשים
– 3/4 כוס סוכר
– 1 כף מלח
– 1/2 כוס שמן קנולה
– 4 ביצים גדולות
– 1/2 1 כוסות מים פושרים
– 1 כף דבש (אופציונלי להמתקה נוספת)
– שומשום או פרג לפיזור מעל
הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה, ערבבו את הקמח והשמרים. הוסיפו את הסוכר והמלח וערבבו היטב.
2. בקערה נפרדת, טורפים את הביצים ומוסיפים את השמן והמים הפושרים. אם רוצים להוסיף דבש, זה הזמן להוסיף אותו ולערבב.
3. עשו גומחה בקמח ושפכו את התערובת הנוזלית אל המרכז. התחילו ללוש עם הידיים עד שהתערובת מתגבשת לבצק רך ואחיד. אם הבצק יבש מדי, אפשר להוסיף עוד מעט מים לפי הצורך.
4. המשיכו ללוש במשך כ-10 דקות עד שהבצק חלק וגמיש.
5. כסו את הקערה עם ניילון נצמד או מגבת לחה, והניחו לבצק לתפוח במקום חמים במשך כשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
6. לאחר מכן, לחצו את הבצק והשאירו אותו לתפיחה נוספת של כ-10 דקות.
7. חלקו את הבצק למנות שוות וקלענו לצורות חלות לפי העדפתכם (קליעה משלוש או משלוש לולאות, למשל).
8. הניחו את החלות על תבניות אפייה מרופדות בנייר אפייה, כסו בניילון נצמד או במגבת, ותנו להם לתפוח שוב במשך כ-30 דקות.
9. חממו תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
10. הברישו את החלות בביצה טרופה לפיזור שומשום או פרג מעל.
11. אפו את החלות במשך 25-30 דקות, או עד שהן זהובות וצלולות.
12. הוציאו מהתנור והניחו להן להתקרר על רשת קירור.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.