חמין מרוקאי

No votes yet.
Please wait...
פורסם על ידי
פורסם ב
חמין מרוקאי

חמין מרוקאי

מרכיבים:
– 500 גרם בשר בקר (כתף או שוק) חתוך לקוביות
– 2 כוסות חומוס יבש, מושרה במים למשך לילה
– 4 ביצים קשות
– 2 כוסות אורז
– 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
– 4 שיני שום, קלופות
– 1 בצל גדול, קצוץ
– 3 כפות שמן זית
– 2 כפות רסק עגבניות
– 1 כף פפריקה מתוקה
– 1/2 כף כמון
– 1/2 כף כורכום
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 6 כוסות מים רותחים

אופן ההכנה:

1. טיגון הבשר והבצל: מחממים את שמן הזית בסיר כבד על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הבשר. מטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים. מוציאים את הבשר ומניחים בצד. מוסיפים את הבצל הקצוץ לאותו הסיר ומטגנים עד שהופך לשקוף וזהוב.

2. הוספת תבלינים ורסק עגבניות: מוסיפים לסיר את השום הקלוף ומערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, הכמון, הכורכום, המלח והפלפל. מערבבים היטב יחד למשך 2-3 דקות.

3. הכנת המרק: מחזירים את הבשר לסיר ומוסיפים את תפוחי האדמה, החומוס המושרה והמים הרותחים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה שעה וחצי עד שעתיים.

4. בישול האורז: חצי שעה לפני סיום הבישול, מוסיפים את האורז לסיר. מערבבים בעדינות ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל עד שהאורז מתרכך וכל המרכיבים ספגו את הטעמים.

5. הוספת הביצים הקשות: מוסיפים את הביצים הקשות לסיר בעדינות ללא לקלפן, כך שיספגו מהטעמים של התבשיל.

6. סיום והגשה: מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך עוד 15 דקות. מגישים חם עם לחם טרי וסלטים טריים בצד.

בתיאבון!

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים