כותרת: לביבות תפו"א קלאסיות
מרכיבים:
– 4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים ומגוררים
– 1 בצל בינוני, מגורר
– 2 ביצים
– 2 כפות קמח מצה או קמח רגיל
– 1 כפית מלח
– 1/4 כפית פלפל שחור
– שמן לטיגון
הוראות הכנה:
1. הניחו את תפוחי האדמה המגוררים בתוך מסננת וסחטו היטב כדי להוציא מהם כמה שיותר נוזלים. ניתן גם להשתמש במגבת מטבח לנפית את עודף הנוזלים.
2. בקערה גדולה, ערבבו את תפוחי האדמה הסחוטים עם הבצל המגורר.
3. הוסיפו את הביצים, קמח המצה (או הקמח), המלח והפלפל. ערבבו היטב עד להיווצרות תערובת אחידה.
4. חממו שמן במחבת גדולה מעל חום בינוני-גבוה. השמן צריך להיות חם, אך לא חם מדי כדי שהלביבות לא יישרפו מבחוץ לפני שהן מבושלות היטב מבפנים.
5. בעזרת כף גדולה, קחו חלק מהתערובת ובעדינות הניחו אותה במחבת, מעצבים לצורה עגולה ודקה מעט.
6. טגנו כל לביבה במשך כ-3-4 דקות מכל צד, או עד שהיא מזהיבה ופריכה.
7. הסירו את הלביבות המטוגנות מהמחבת והניחו אותן על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
8. הגישו חם עם רוטב תפוחים, שמנת חמוצה או כל תוספת אחרת שאוהבים.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.