מלפפונים חמוצים ביתיים
מרכיבים:
– 1 ק"ג מלפפונים קטנים, שטופים היטב
– 4 שיני שום, פרוסות
– 1 כף זרעי חרדל
– 1 כף פלפל שחור גרוס
– 1 כף מלח גס
– 1 כף סוכר
– 4 כפות חומץ בן יין
– 1 צרור שמיר טרי
– 2 עלי דפנה
– מים רותחים, מספיק כדי למלא את הצנצנת
הוראות הכנה:
1. הכנת המלפפונים: חתכו את קצות המלפפונים לשני הצדדים. ניתן להשאיר את המלפפונים שלמים או לחתוך אותם לחצי לאורך.
2. סידור בצנצנת: בצנצנת זכוכית גדולה ונקייה, סדרו שכבה של מלפפונים. הוסיפו חלק מהשום הפרוס, עסיס החרדל, הפלפל השחור, ועלי השמיר. חזרו על פעולת הסידור בשכבות עד שהצנצנת תהיה כמעט מלאה.
3. תיבול: הוסיפו את עלי הדפנה, המלח הגס, הסוכר וחומץ בן היין לצנצנת.
4. מילוי במים: מלאו את הצנצנת במים רותחים עד לכיסוי מלא של המלפפונים.
5. איטום: סגרו את הצנצנת היטב והניחו לה להתקרר בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות.
6. שימור: העבירו את הצנצנת למקרר והמתינו לפחות שבוע לפני הפתיחה והטעימה – זה ייתן למלפפונים את הזמן לספוג את כל הטעמים. המלפפונים יחזיקו במקרר למשך כחודשיים.
תיהנו ממלפפונים חמוצים ביתיים עם כל ארוחה או כנשנוש!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.