מרק עגבניות ואורז
מרכיבים:
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל גדול, קצוץ דק
– 3 שיני שום, כתושות
– 5 עגבניות גדולות, קלופות וקצוצות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 5 כוסות ציר ירקות או מים
– 1 כוס אורז לבן
– מלח לפי הטעם
– פלפל שחור גרוס לפי הטעם
– 1 כף סוכר (אופציונלי, לשיפור מתיקות העגבניות)
– 1/2 כפית אורגנו יבש
– 1/2 כפית בזיליקום יבש
– 2 כפות פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
אופן ההכנה:
1. חממו את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני. הוסיפו את הבצל וטגנו עד שהוא שקוף ורך, כ-5 דקות.
2. הוסיפו את השום והמשיכו לטגן עוד כדקה, עד שהשום מפיץ ריח.
3. הוסיפו את העגבניות הקצוצות ורסק העגבניות, ובשלו כ-10 דקות עד שהעגבניות מתרככות ומתחילות להתפרק.
4. שפכו את ציר הירקות או המים לסיר, וערבבו היטב. הביאו לרתיחה קלה.
5. הוסיפו את האורז, מלח, פלפל, סוכר (אם משתמשים), האורגנו והבזיליקום. ערבבו היטב והנמיכו את האש.
6. סגרו את הסיר במכסה ובשלו על אש נמוכה כ-20 דקות, או עד שהאורז מתבשל ורך.
7. טעמי את המרק והתאימו את התיבול לפי הצורך.
8. לפני ההגשה, פזרו מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
הצעת הגשה:
הגישו את המרק חם, בליווי לחם טרי או קרוטונים פריכים.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.