מתכון לניוקי תפוחי אדמה ביתי
רכיבים:
– 1 ק"ג תפוחי אדמה
– 1 ביצה
– 200-250 גרם קמח (תלוי במרקם תפוחי האדמה)
– 1 כפית מלח
– קמצוץ אגוז מוסקט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. בישול תפוחי אדמה: שוטפים את תפוחי האדמה ומניחים אותם שלמים עם הקליפה בסיר מלא מים מומלחים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים (כ-20-25 דקות). מסננים ומניחים להצטנן מעט.
2. מעיכת תפוחי אדמה: מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם היטב בעזרת מעיכת תפוחי אדמה או מזלג עד למרקם חלק וללא גושים.
3. הכנת הבצק: על משטח עבודה נקי מניחים את הפירה, יוצרים גומה במרכז ומוסיפים את הביצה, המלח והאגוז מוסקט אם משתמשים. מערבבים בעדינות את החומרים ביחד.
4. הוספת הקמח: מוסיפים את הקמח בהדרגה תוך ערבוב עד לקבלת בצק רך וגמיש אך לא דביק. ייתכן שלא תצטרכו את כל הקמח או שתצטרכו מעט יותר, תלוי במרקם תפוחי האדמה.
5. יצירת ניוקי: מחלקים את הבצק למספר חלקים ומגלגלים כל חלק לגליל בעובי של כ-1 ס"מ. חותכים את הגליל לקטעים באורך 2 ס"מ ליצירת ניוקי. למראה מסורתי יותר, ניתן ללחוץ כל קטע קלות בעדינות עם מזלג.
6. בישול ניוקי: מביאים לסיר גדול מים לרתיחה ומוסיפים מעט מלח. מבשלים את הניוקי בכמה סבבים כדי לא להעמיס את הסיר. הניוקי מוכן כאשר הוא צף למעלה (כ-2-3 דקות). מסננים היטב בעזרת מסננת.
7.הגשה: מגישים את הניוקי חמים עם רוטב אהוב כמו רוטב עגבניות, חמאה ומרווה, או רוטב פסטו. ניתן לפזר מעט גבינת פרמזן מעל להשלמת המנה.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.