סירניקי: פנקייק גבינה רוסי
מרכיבים:
– 500 גרם גבינה לבנה רכה (כגון גבינת טבורוג או גבינת קוטג' חלקה)
– 2 ביצים
– 3 כפות קמח
– 2 כפות סוכר
– 1/2 כפית תמצית וניל
– קמצוץ מלח
– 1/2 כוס שמן צמחי לטיגון
– אבקת סוכר לפיזור (לא חובה)
אופן הכנה:
1. הכנת התערובת:
– בקערה גדולה, לשים את הגבינה ולמעוך בעזרת מזלג כדי להבטיח שהיא חלקה. אם משתמשים בגבינה גרגרית, ניתן לערבל אותה עם בלנדר מוט עד שהיא חלקה.
– מוסיפים את הביצים, הסוכר, תמצית הווניל ומלח, ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
– מוסיפים את הקמח בהדרגה ומערבבים עד שהתערובת חלקה וללא גושים.
2. עיצוב הסירניקי:
– לוקחים כף מתערובת הגבינה ומכדררים לכדור קטן. משטחים מעט את הכדור לכדי פנקייק קטן בעובי של כסנטימטר. ניתן לפזר מעט קמח על הידיים אם התערובת דביקה.
3. טיגון הסירניקי:
– מחממים במחבת גדולה שמן צמחי, על חום בינוני-גבוה.
– מטגנים את הסירניקי עד שהם מזהיבים משני הצדדים, כ-3-4 דקות לכל צד.
4. הגשה:
– מוציאים את הסירניקי מהמחבת ומניחים על נייר סופג כדי להסיר עודפי שמן.
– אם רוצים, ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לפני ההגשה.
הערות:
– ניתן להגיש את הסירניקי עם שמנת חמוצה, ריבה או פירות טריים.
– וודאו שהשמן חם מספיק לפני תחילת הטיגון כדי למנוע מהסירניקי לספוג יותר מדי שמן.
בתיאבון! 🍽️
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.