סלט קינואה עם חומוס וירקות צבעוניים

No votes yet.
Please wait...
פורסם על ידי
פורסם ב
סלט קינואה עם חומוס וירקות צבעוניים

סלט קינואה עם חומוס וירקות צבעוניים

רכיבים:
– 1 כוס קינואה
– 2 כוסות מים
– 1 כוס חומוס מבושל (אפשר מקופסה)
– 1 פלפל אדום חתוך לקוביות
– 1 מלפפון חתוך לקוביות
– 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
– 1 גזר בינוני מגורד
– חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
– חופן עלי נענע קצוצים
– 2 כפות שמן זית
– מיץ מלימון אחד
– מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:
1. שטפו את הקינואה היטב מתחת למים קרים במסננת דקה כדי להסיר את המרירות.
2. הביאו לרתיחה 2 כוסות מים בסיר קטן. הוסיפו את הקינואה למים הרותחים. הנמיכו את האש ללהבה נמוכה, כסו את הסיר ובשלו במשך כ-15 דקות, או עד שהקינואה סופגת את כל המים.
3. העבירו את הקינואה המבושלת לקערה גדולה והניחו לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
4. לאחר שהקינואה התקררה, הוסיפו את החומוס, פלפל אדום, מלפפון, עגבנייה וגזר לקערה.
5. הוסיפו גם את הפטרוזיליה והנענע הקצוצים לסלט.
6. שפכו את שמן הזית ומיץ הלימון על הסלט, ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
7. ערבבו היטב את כל המרכיבים עד שהתערובת אחידה.
8. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

להגשה:
ניתן להגיש את הסלט כמנה עיקרית קלה או כתוספת לצד מנת עוף או דג בגריל. המנה מתאימה להגשה גם בטמפרטורת חדר או קרה מהמקרר. תהנו מארוחת בריאות טעימה ומזינה!

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים