עוגיות אמסטרדם
מרכיבים:
– 200 גרם חמאה רכה
– 150 גרם סוכר חום כהה
– 100 גרם סוכר לבן
– 1 ביצה גדולה
– 1 חלמון ביצה
– 2 כפיות תמצית וניל
– 300 גרם קמח
– 1 כפית סודה לשתייה
– 1/2 כפית מלח
– 150 גרם שוקולד מריר קצוץ
– 100 גרם שוקולד חלב קצוץ
הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים תבניות אפייה בנייר אפייה.
2. בקערה גדולה, מערבבים את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד לקבלת תערובת קרמית.
3. מוסיפים את הביצה, את חלמון הביצה ואת תמצית הווניל. מערבבים עד שהתערובת הופכת לאחידה.
4. בנפרד, מנפים יחד את הקמח, הסודה לשתייה והמלח. מוסיפים את התערובת היבשה לתערובת הרטובה בהדרגה, תוך ערבוב עד לקבלת בצק רך.
5. מוסיפים את השוקולד המריר והשוקולד החלב הקצוץ ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
6. מכינים כדורים מהבצק בגודל של כף ומניחים על גבי התבניות המרופדות, במרווחים שווים.
7. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מעט זהובות ועדיין רכות במרכז.
8. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר מעט בתבנית לפני שמעבירים אותן לרשת קירור להמשך קירור.
טיפים:
– ניתן להוסיף לאגוזים קצוצים לפי הטעם כדי להעשיר את העוגיות.
– אם רוצים עוגיות פחות מתוקות, אפשר להפחית את כמות הסוכר הלבן.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.