פסטה פרפלה ביתית עם רוטב פסטו

No votes yet.
Please wait...
פורסם על ידי
פורסם ב
פסטה פרפלה ביתית עם רוטב פסטו

פסטה פרפלה ביתית עם רוטב פסטו

רכיבים:

לפסטה:
– 2 כוסות קמח לבן
– 3 ביצים גדולות
– ½ כף מלח
– 1 כף שמן זית

לרוטב פסטו:
– 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
– ½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
– ½ כוס אגוזי צנובר קלויים
– 2 שיני שום
– ½ כוס שמן זית
– מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה:

הכנת הפסטה:
1. לוש את הבצק: על משטח עבודה נקי, ערוך קמח בערמה ועשה גומה במרכז. שבור את הביצים לתוך הגומה, הוסף את המלח ושמן הזית. באמצעות מזלג, ערבב את הביצים ואט אט משוך את הקמח מהקצוות פנימה עד לקבלת בצק אחיד.

2. לוש וטפל: לוש את הבצק בידיים למשך כ-10 דקות עד שהוא חלק וגמיש. עטוף בניילון נצמד והנח לו לנוח כ-30 דקות בטמפרטורת חדר.

3. רדד וחתוך: חלק את הבצק ל-4 חלקים. קח חלק אחד, והשאר את היתר מכוסה בניילון נצמד. רדד את החלק הראשון בעזרת מערוך או מכונת פסטה עד לעובי דק (בערך 2 מ"מ). בעזרת סכין או חותכן מקצועי חותכים את הבצק לרצועות קטנות באורך שווה ליצירת צורת הפרפלה האופיינית.

4. בשל את הפסטה: הבשיל את הפסטה במים רותחים עם מעט מלח למשך 3-4 דקות עד שהיא צפה ונעשית אל-דנטה. סנן והעבר למתכון הרוטב.

הכנת רוטב הפסטו:
1. טחון את המרכיבים: בסיר מילון או מעבד מזון, טחנה את עלי הבזיליקום, גבינת הפרמזן, אגוזי צנובר, ושיני השום.

2. הוסף שמן זית: בזמן הטחינה, הוסף באיטיות את שמן הזית עד לקבלת מרקם חלק. תבל במלח ופלפל טחון לפי הטעם.

סיום המנה:
1. ערבב את הפסטה עם הרוטב: העבר את הפסטה המסוננת לקערה גדולה, הוסף מהרוטב כשזה חם וערבב בעדינות עד לציפוי מלא בכל הרוטב.
2. הגש וקשט: הגש חם ועם תוספת פרמזן מגוררת ואגוזי צנובר קלויים לקישוט.

בתיאבון!

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים