קובה דלעת
מרכיבים לקובה:
– 500 גרם דלעת מקולפת ומגוררת
– 1 כוס סולת
– 1/2 כוס קמח
– 1 ביצה
– מלח ופלפל לפי הטעם
מרכיבים למילוי:
– 250 גרם בשר טחון (בקר או כבש)
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 כפות שמן זית
– 1/2 כפית כורכום
– 1/2 כפית פפריקה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– כף פטרוזיליה קצוצה
מרק:
– 2 ליטר מים
– 1 כף שמן זית
– 1 בצל גדול קצוץ
– 3 כפות רסק עגבניות
– 1/2 כפית כורכום
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 2 כפות מיץ לימון
הוראות הכנה:
1. הכנת המילוי: במחבת גדולה, חמם 2 כפות שמן זית והוסף את הבצל הקצוץ. טגן עד שהבצל מתרכך ושקוף. הוסף את הבשר הטחון וטגן עד שהוא משנה את צבעו. הוסף פטרוזיליה, כורכום, פפריקה, מלח ופלפל. נערבב היטב ונוריד מהאש. הניחו למילוי להתקרר בצד.
2. הכנת הקובה: בקערה גדולה, מערבבים את הדלעת המגוררת עם הסולת, הקמח, הביצה, מלח ופלפל. לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. התערובת צריכה להיות מעט דביקה אך ניתנת לעיצוב.
3. עיצוב הקובה: קחו מעט מהתערובת (כגודל כדור פינג פונג) ושטחו אותו בכף יד שטוחה. הניחו כף מהמילוי במרכז וסגרו בזהירות, מגלגלים לצורת כדור שלם. הקפידו שהמילוי מכוסה היטב בתערובת.
4. הכנת המרק: בסיר גדול, חמם כף שמן זית והוסף את הבצל הקצוץ. טגן עד לשקיפות. הוסף את רסק העגבניות, כורכום, מלח ופלפל. ערבוב היטב והוסף מים. הביאו לרתיחה.
5. הוספת הקובה למרק: כאשר המרק רותח, הוסף בעדינות את כדורי הקובה. מבשלים על אש בינונית נמוכה כ-30 דקות. הוסיפו מיץ לימון ותקנו תיבול לפי הטעם.
6. הגשה: מגישים חם, ניתן לקשט בעלי כוסברה או פטרוזיליה מעל.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.