קציצות דגים ברוטב עגבניות

No votes yet.
Please wait...
פורסם על ידי
פורסם ב
קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות

מרכיבים:

לכדורי הדגים:
– 500 גרם פילה דג (כמו בקלה או דג ים אחר), טחון
– 1 בצל קצוץ דק
– 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
– 2 ביצים
– 3 כפות קמח מצה או פירורי לחם
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 1 כף מיץ לימון

לרוטב העגבניות:
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל קצוץ דק
– 3 שיני שום כתושות
– 2 קופסאות שימורים (400 גרם כל אחת) עגבניות מרוסקות
– 1 כף רסק עגבניות
– 1 כפית סוכר
– 1 כפית חומץ בלסמי
– מלח ופלפל לפי הטעם
– עלי בזיליקום טריים לקישוט

אופן ההכנה:

1. הכנת כדורי הדגים:
– בקערה גדולה מערבבים את פילה הדג הטחון עם הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה, הביצים, וקמח המצה (או פירורי הלחם).
– מתבלים במלח, פלפל ומיץ לימון. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
– יוצרים מהתערובת כדורים קטנים ומניחים אותם בצד.

2. הכנת הרוטב:
– מחממים שמן זית בסיר גדול ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא רך ושקוף.
– מוסיפים את השום הכתוש וממשיכים לטגן כדקה נוספת.
– מוסיפים את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, הסוכר, והחומץ הבלסמי. מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
– מביאים את הרוטב לרתיחה עדינה ומקטינים את האש. מבשלים כ-10 דקות.

3. בישול הקציצות ברוטב:
– מוסיפים בעדינות את הכדורים לרוטב ומבשלים אותם בתוך הרוטב על להבה נמוכה לכ-20 דקות, או עד שהקציצות מבושלות היטב.

4. הגשה:
– מגישים את קציצות הדגים עם הרוטב בצלחת שטוחה, ומקשטים בעלי בזיליקום טריים.

בתיאבון!

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים