קרם ערמונים מפנק
רכיבים:
– 500 גרם ערמונים קלופים (ניתן להשתמש בערמונים שטופים ומשומרים)
– 1 כוס שמנת מתוקה (250 מ"ל)
– 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
– 1 כף תמצית וניל
– קורט מלח
– 2 כפות רום (לא חובה)
אופן הכנה:
1. אם משתמשים בערמונים טריים: בעזרת סכין חדה, חתכו חריצים קטנים בערמונים. הניחו אותם על תבנית אפייה ואפו בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס כ-20 דקות או עד שהקליפה נפתחת וקלה לקילוף. לאחר מכן, קלפו את הערמונים בעודם חמימים.
2. בפינג'ן או בסיר קטן, חממו את השמנת המתוקה עד כמעט לרתיחה, והסירו מהאש.
3. בסיר בינוני, הניחו את הערמונים הקלופים, הסוכר, תמצית הווניל והמלח. הוסיפו את השמנת המחוממת וערבבו היטב.
4. הביאו את התערובת לרתיחה קלה על אש נמוכה, ובשלו תוך ערבוב מדי פעם במשך 15-20 דקות, עד שהערמונים מתרככים מאוד.
5. הורידו מהאש והוסיפו את הרום, אם משתמשים.
6. בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון, ערבלו את התערובת עד למרקם חלק וקרמי.
7. העבירו את קרם הערמונים לכלי אחסון והכניסו למקרר למשך שעתיים לפחות לפני ההגשה.
8. הגישו את קרם הערמונים כמילוי לקינוחים או כפינוק בפני עצמו.
הערות:
– לקרם חלק במיוחד, ניתן לסנן את התערובת דרך מסננת דקה לאחר הערבול.
– לשדרוג, אפשר להגיש עם קצפת או שבבי שוקולד מעל הקרם.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.