קרפים קלאסיים
מרכיבים:
– 1 כוס קמח
– 2 ביצים
– 1 כוס חלב
– 1 כף שמן צמחי
– 1 כף סוכר
– 1 כפית תמצית וניל
– קורט מלח
הוראות הכנה:
1. בקערה גדולה, לערבב את הקמח והמלח.
2. בקערה נפרדת, לטרוף את הביצים ולאחר מכן להוסיף את החלב, השמן, הסוכר ותמצית הווניל. לטרוף היטב עד שמתקבל תערובת אחידה.
3. לשלב את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם הקמח והמלח בהדרגה, תוך כדי ערבוב, על מנת למנוע גושים. אם נשארו גושים, ניתן להשתמש במטרף ידני או בלנדר.
4. לחמם מחבת עם ציפוי לא דבק על חום בינוני-גבוה.
5. לשמן קלות את המחבת במעט שמן לכל קרפ.
6. למזוג מצקת מהתערובת לתוך המחבת ולסובב בעדינות כדי לכסות את כל התחתית.
7. לטגן כ-1-2 דקות עד שהקצוות הופכים להיות זהובים, ולאחר מכן להפוך בזהירות את הקרפ ולטגן עוד דקה נוספת.
8. להוציא למגש ולחזור על התהליך עד שהתערובת נגמרת.
הגשה:
– ניתן להגיש את הקרפים עם מגוון מילויים כגון נוטלה, פירות טריים, ריבת תות שדה, או גבינת מסקרפונה.
– לפזר אבקת סוכר או להזליף מעט סירופ מייפל לפני ההגשה.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.