ריזוטו פטריות ופרמזן
מרכיבים:
– 1 כוס אורז ארבוריו
– 300 גרם פטריות טריות, פרוסות (מומלץ שמפיניון או פורטובלו)
– 1 בצל קטן, קצוץ דק
– 2 שיני שום, כתושות
– 1/2 כוס יין לבן יבש
– 4 כוסות ציר ירקות או עוף
– 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
– 2 כפות חמאה
– 2 כפות שמן זית
– מלח ופלפל שחור לפי הטעם
– כף פטרוזיליה קצוצה לקישוט
הוראות הכנה:
1. הכנת הציר: חממו את הציר בסיר קטן על חום נמוך ושמרו על חום דרך כל הבישול.
2. טיגון פטריות: במחבת גדולה, חממו כף אחת של שמן זית וכף אחת של חמאה על חום בינוני. הוסיפו את הפטריות וטגנו אותן עד שהן משחררות את מרובן הנוזלים והשחים קלות. העבירו לצלחת ושמרו בצד.
3. הכנת הבסיס: באותה מחבת, הוסיפו את כף שמן הזית הנותרת ואת הבצל הקצוץ. טגנו עד שהבצל הופך להיות שקוף. הוסיפו את השום וערבבו במשך דקה נוספת.
4. הוספת אורז: הוסיפו את האורז למחבת וערבבו היטב עם הבצל והשום, כך שהגרגרים יתכוסו בשמן ויטגנו במשך כדקה.
6. הוספת הציר: הוסיפו מצקת אחת של ציר חם למחבת וערבבו בעדינות. כאשר הנוזלים נספגים באורז, הוסיפו מצקת נוספת של ציר. חזרו על הפעולה עד שכל הציר נספג והאורז רך אך שומר על מעט פריכות.
7. השלמת התבשיל: הוסיפו את הפטריות המטוגנות, את החמאה הנותרת ואת גבינת הפרמזן המגוררת. ערבבו היטב עד שהחמאה והגבינה נמסות והמרקם הופך לקרמי.
8. תיבול והגשה: הוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם. הגישו חם, מעוטר בפטרוזיליה קצוצה.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.