אושפלו מסורתי

No votes yet.
Please wait...
פורסם על ידי
פורסם ב
אושפלו מסורתי

אושפלו מסורתי

רכיבים:
– 2 כוסות אורז בסמטי
– 500 גרם בשר כבש לחתוך לקוביות
– 2 גזרים גדולים חתוכים לרצועות דקות
– 1 בצל גדול קצוץ
– 4 כפות שמן צמחי
– 1 ראש שום קלוף
– 1 כפית כמון
– 1 כפית כורכום
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 3 כוסות מים
– 1 צימוק חופן (לא חובה)

הוראות הכנה:
1. לשטוף את האורז תחת מים קרים ולהשרות אותו למשך כ-20 דקות. לסנן את המים ולשים בצד.

2. לחמם את השמן בסיר גדול עם תחתית עבה. להוסיף את הבשר ולטגן עד להשחמה מכל הצדדים. להסיר את הבשר מהסיר ולהניח בצד.

3. באותו הסיר, להוסיף את הבצל ולטגן עד להזהבה. להוסיף את הגזר ולטגן עוד 5 דקות.

4. להוסיף את הבשר המחום בחזרה לסיר, להוסיף את הכמון, הכורכום, המלח והפלפל. לערבב היטב את התבלינים עם הבשר והירקות.

5. להוסיף את ראש השום השלם לסיר. להניח בעדינות את האורז המושר מעל התערובת ולא לשלב בין המרכיבים.

6. להוסיף מים על האורז, לכסות את הסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש לבינונית-נמוכה ולבשל במשך כ-20-25 דקות עד שהמים נספגו והאורז מוכן.

7. אם מוסיפים צימוקים, להוסיף אותם בשלוש הדקות האחרונות של הבישול.

8. לכבות את האש, ולתת לתבשיל לנוח מכוסה למשך 10 דקות לפני ההגשה.

9. לערבב בעדינות את האורז עם הבשר והירקות, ולהגיש חם.

בתיאבון!

אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!

עלייך להיות מחובר כדי להגיב.

להצטרפות

שף לי מתכונים