- זמן הכנה
- 15 דקות
- זמן בישול
- 30 דקות
- קושי
- קל
- מגישה
- 4 אנשים
- סוג ארוחה
- בריאות
- פורסם על ידי
- פורסם ב
- 06/08/2023
- 2 כפות
- שמן זית
- 1 יחידה
- בצל קצוץ
- 2 יחידות
- בעולי סלרי קצוץ
- 2 יחידות
- גזר קצוץ
- 2 יחידות
- תפוח אדמה קלוף וקצוץ
- 4 כוסות
- מים
- 1 כף
- מרק עוף או ירקות מופחת שומן
- 1/2 כפית
- מלח
- 1/4 כפית
- פלפל שחור
- 1/4 כפית
- אבקת שום
- 1/4 כפית
- אבקת בצל
טיפים :
- ניתן להוסיף למרק ירקות נוספים, כגון בטטה, קישוא או שעועית.
- ניתן להוסיף למרק תבלינים נוספים, כגון רוזמרין, טימין או אורגנו.
- ניתן להגיש את המרק עם לחם טרי, קרקרים או אורז.
- מחממים את שמן הזית בסיר גדול על אש בינונית.
- מוסיפים את הבצל, הסלרי והגזר לסיר ומבשלים עד שהירקות מתרככים, בערך 5 דקות.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, המים, מרק העוף, המלח, הפלפל, אבקת השום ואבקת הבצל לסיר ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים.
- טוחנים את המרק בבלנדר מוט או במעבד מזון עד שהמרק חלק.
- מגישים חם.
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!