עוגיות קריסמס חמאה וקינמון
מרכיבים:
– 2 כוסות קמח רגיל
– 1 כפית אבקת אפייה
– חצי כפית מלח
– 1 כוס חמאה רכה (200 גרם)
– 1 כוס סוכר לבן
– 1 ביצה גדולה
– 1 כפית תמצית וניל
– 1 כפית קינמון טחון
– חצי כפית מוסקט טחון (אופציונלי)
– סוכר דמררה לפיזור (לא חובה)
הוראות הכנה:
1. חימום תנור:
– חמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. רפד תבנית אפייה בנייר אפייה.
2. הכנת החומרים היבשים:
– בקערה בינונית, ערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הקינמון והמוסקט אם משתמשים. הנח בצד.
3. הכנת תערובת החמאה:
– בקערת ערבוב גדולה, בעזרת מיקסר חשמלי, הקרם את החמאה והסוכר יחד עד לקבלת תערובת בהירה ורכה.
4. הוספת הביצה והתמצית:
– הוסף את הביצה ותמצית הווניל לתערובת החמאה וערבב עד להטמעה מושלמת.
5. שילוב החומרים היבשים:
– הוסף את תערובת הקמח לתערובת החמאה בהדרגה, וערבב עד שתתקבל בצק אחידה. מומלץ לערבב כל פעם בקצת כדי לא למנוע היווצרות של גושים בקמח.
6. הכנת עוגיות:
– בעזרת כף עץ או כף לגלידה קטנה, הוצא כמות קטנה של בצק וגלגל לכדור.
– הנח את הכדורים על נייר האפייה ושמור על מרווח בין כל עוגייה לעוגייה. אם רוצים, פזר מעט סוכר דמררה על כל עוגייה.
7. אפייה:
– אפה בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות מקבלות צבע זהוב קל בקצוות.
8. קירור:
– אפשר לעוגיות להתקרר על התבנית למשך 5 דקות לפני שמעבירים לרשת קירור.
בתיאבון וחג שמח!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.