עוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות
מצרכים:
– 2 כוסות קמח לכל מטרה
– 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
– 1/2 כפית מלח
– 1 כוס חמאה רכה (200 גרם)
– 3/4 כוס סוכר חום
– 3/4 כוס סוכר לבן
– 1 כפית תמצית וניל
– 2 ביצים גדולות
– 2 כוסות שוקולד צ'יפס (כ-300 גרם)
הוראות הכנה:
1. חימום תנור: חממו את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. הכינו תבניות אפייה עם נייר אפייה.
2. ערבוב המרכיבים היבשים: בקערה בינונית, ערבבו את הקמח, אבקת הסודה לשתייה והמלח. שימו בצד.
3. ערבוב החמאה והסוכרים: בקערה גדולה, השתמשו במיקסר חשמלי כדי לערבב את החמאה הרכה עם הסוכר החום והסוכר הלבן עד שהתערובת תפוך לקרמית ובהירה – בערך 3 דקות.
4. הוספת הביצים והווניל: הוסיפו את תמצית הווניל והביצים אחת אחרי השניה, וערבבו היטב אחרי כל הוספה.
5. הוספת המרכיבים היבשים: הורידו את מהירות המיקסר והחלו להוסיף את תערובת הקמח באיטיות. ערבבו רק עד שהתערובת משתלבת ואין גושים של קמח.
6. הוספת השוקולד צ'יפס: בעזרת כף עץ או מרית, ערבבו לתוך הבצק את השוקולד צ'יפס.
7. אפייה: בעזרת כף או כף גלידה, הניחו תלוליות בצק על תבנית האפייה, במרווחים של כ-5 ס"מ זו מזו.
8. אפייה: אפו כל תבנית במשך 10-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות קלות בשוליים אך עדיין רכות במרכז.
9. קירור: הניחו לעוגיות להתקרר על התבנית למשך 5 דקות, ואז העבירו לרשת קירור להמשך קירור.
תהנו מעוגיות שוקולד צ'יפס פריכות מבחוץ ורכות מבפנים!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.