שקשוקה עלומה עם גבינת עיזים וחצילים קלויים
מצרכים:
– 2 כפות שמן זית
– 1 בצל גדול, קצוץ דק
– 1 פלפל אדום, קצוץ דק
– 2 שיני שום, קצוצות
– 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
– 4 עגבניות בשלות, קצוצות
– 2 כפות רסק עגבניות
– 1 כפית פפריקה מתוקה
– מלח ופלפל לפי הטעם
– 4 ביצים
– 100 גרם גבינת עיזים מפוררת
– צרור פטרוזיליה קצוצה, לקישוט
הוראות הכנה:
1. מחממים את השמן זית במחבת גדולה על אש בינונית. מוסיפים את הבצל והפלפלים ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף והפלפל מתרכך, כ-5 דקות.
2. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים לעוד דקה עד שהשום מפיץ ארומה.
3. מוסיפים את החציל החתוך ומטגנים עד שהוא מזהיב ומתרכך, כ-10 דקות. כדאי לערבב מדי פעם כדי שהחציל יתבשל באופן שווה.
4. מוסיפים למחבת את העגבניות ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל. מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות עד שהתערובת מסמיכה והטעמים משתלבים.
5. בעזרת כף, יוצרים שקעים קטנים ברוטב ושוברים לתוכם את הביצים בעדינות.
6. מכסים את המחבת ומבשלים על אש נמוכה עד שהביצים מתבשלות, אך החלמון עדיין נוזלי, כ-5 דקות.
7. מפזרים גבינת עיזים מפוררת מעל וממשיכים לבשל בלי מכסה עוד כ-2 דקות עד שגבינת העיזים מתחילה להימס.
8. מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל ומגישים חם עם לחם טרי בצד.
בתיאבון!
אין תגובות עדיין, היה הראשון להשאיר אחת!
עלייך להיות מחובר כדי להגיב.